De Kandidaten: Jeroen Kijk in de Vegte

Jeroen Kijk in de Vegte

De tweede kandidaten die we gaan uitlichten is Jeroen Kijk in de Vegte. Jeroen is een Nederlandse radio-dj, televisiepresentator en voice-over.

Jeroen Kijk in de Vegte

Zoals hiervoor al benoemd is gaat het vandaag over Jeroen Kijk in de Vegte. Een echte man die in de media thuishoort. Als klein kind had hij al interesse in radio en televisie. in 1989 had hij ook al zijn eigen lokale radiostation met zijn eigen programma’s. Toen hij klaar was met zijn middelbare school ging hij naar de School of Media in Zwolle. Helaas was hij daar al snel op uitgekeken en ging naar de publieke omroepvereniging Veronica. Daar heeft hij heel wat geleerd over de radio en kon daar in vaste dienst treden.

Carrière

Nadat Jeroen het radiovak geleerd had bij Veronica werd hij benaderd door BNN. De vraag was of hij wou samen werken met Ruud de Wild aan een radioprogramma bij 3FM. Dit werd een groot succes! Iedere weekdag tussen 16″00 – 18″00 uur maakten zij het programma ruuddewild.nl. Tot 2004 werd dit programma door hen gemaakt. Totdat Ruud de Wild opeens verdween. Daardoor kon Jeroen Kijk in de Vegte een overstap maken naar de SBS-groep. Op dit moment zit Jeroen in een dj-team van NPO Radio2.

Verder is Jeroen Kijk in de Vegte ook bekend van de televisie. Hij heeft onder andere de programma’s  “Countdown” en “Het Beste Idee van Nederland” gepresenteerd.
Nadat hij in 2005 een overstap heeft gemaakt naar RTL Nederland werd hij in veel programma’s de voice-over. Onder andere bij Idos en RTL Boulevard kon je hem als achtergrondstem regelmatig horen.

Fun Facts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *