De kandidaten: Sanne Wallis de Vries

Sanne Wallis de Vries

Zoals beloofd zouden we deze week gaan beginnen met de kandidaten. Sanne Wallis de Vries bijt het spits af. Sanne is een caberetière en actrice van 45 jaar oud.

Sanne Wallis de Vries

We beginnen bij Sanne Wallis de Vries. Sanne is een cabaretière en actrice van 45 jaar. Nadat zij klaar was op het gymnasium in Alphen aan den Rijn heeft ze 3 opleidingen gevolgd. Het waren alle 3 universitaire opleidingen in zowel Amsterdam als Utrecht. Verder had ze bijbaantjes zoals het werven van figuranten. Op dit moment is Sanne getrouwd en heeft 2 dochters.

Carrière

Tijdens haar studietijd heeft Sanne 2 maal meegedaan aan het Leids Cabaret Festival. De eerste keer speelde ze mee in een groep waarin ze erg opviel. Het jaar erop deed ze solo nogmaals mee en won de jury én publieksprijs! Daarna heeft ze het programma Waskracht gepresenteerd. In 1997 studeerde ze af met haar eigen voorstelling ‘Sop’.

Kennelijk viel het maken van eigen voorstelling goed in de smaakt. Ze heeft daarna nog 4 cabaret voorstelling gemaakt: ‘Zin’ ‘Stuk’ ‘Vier’. Wat volgde met een combinatie van de eerste 4 in ‘Best’. Deze zijn ook allemaal uitgezonden op televisie.

Verder heeft ze ook in meerdere satirische televisieprogramma’s typetjes gespeeld. Ook heeft ze in meerdere films gespeeld waaronder ook hoofdrollen.

Fun Facts

  • Toen Sanne 11 was heeft ze meegedaan aan een Rubiks kubus wedstrijd. Ze was de jongste deelnemer van allemaal en won met een tijd van 54,25 seconden!
  • Iedereen kent de reclames wel van de bonusaanbiedingen. Sanne’s stem wordt gebruikt om die bonusaanbiedingen aan te kondigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *