De molacties van Wie is de Mol 2016.

Afgelopen avond is bekend gemaakt wie de winnaar, verliezer en mol was van Wie is de Mol 2016. De mol (Klaas) heeft zoals jullie vast hebben kunnen zien veel geld uit de pot gehaald, of er niet eens ingebracht. Hieronder een overzicht van alle molacties van dit jaar.

De metro

Tijdens deze opdracht heeft de mol direct het vertrouwen gewonnen van alle kandidaten. De kandidaten moesten allemaal opdrachten uitvoeren in de metro. Als iedereen zijn opdracht voltooid had zouden ze geld verdienen. Alleen kwam er natuurlijk een draai aan deze opdracht. Klaas zat in de positie om te kiezen of de kandidaten alles goed hadden of alles fout. Als Klaas goed gokte zou hij €1000,- voor de pot verdienen. Om vertrouwen te winnen heeft hij hier geld in de pot gebracht.

De zoutmijnen

Tijdens deze opdrachten kregen de kandidaten de opdracht om 4 bakken met het juiste zout te vullen. Dit was niet een ontzettend lastige opdracht, maar doordat iedereen alle kanten opvloog was de chaos snel gecreëerd. De mol hoefde niet zo veel meer te mollen maar om toch zeker ervan te zijn dat er geen geld in de pot kwam, heeft Klaas een kar met de verkeerde naam naar de foute zouthoop gebracht. Hierdoor moest het zout 2x overgeschept worden wat niet binnen de tijd zou lukken. Weer een geslaagde molacties.

Goede treden, slechte treden

Tijdens deze opdrachten moesten de kandidaten het publiek dat op een trap zat weer juist neerzetten nadat het publiek door elkaar was gaan lopen. De mol kon hartstikke fanatiek meedoen en op het laatste moment 2 personen verwisselen. Rob had namelijk besloten om het publiek op te delen in blokken in plaats van rijen. Klaas die veel vertrouwen had werd dus niet verdacht toen bleek dat er in de 7e rij iets fout was. De rij waar Klaas dus 2 mensen verkeerd had neergezet

Duikers in ondiep water

De kandidaten kregen de opdracht om geld uit het water te vissen. Ze moesten met kajaks het water op om kokers te vinden met geld erin. Er kon ook min-geld worden gepakt. De mol ging niet voor min geld maar probeerde om zoveel mogelijk plus-geld ‘kwijt’ te raken. Als je namelijk door een duiker uit je kajak werd getrokken raakte je al je kokers met geld kwijt. Toen Klaas eenmaal het geld had is hij zo hard mogelijk naar een duiker gepeddeld. Weg €600,-!

Bergbeklimmen

De kandidaten mochten allemaal een berg beklimmen. Voordat dat kon gebeuren moesten ze vragen beantwoorden. Bij ieder goed antwoord kregen ze een juiste sleutel mee naar boven. Was het antwoord fout, dan kregen ze een foute sleutel mee. Klaas is ook naar boven toe gegaan terwijl hij absoluut niet van klimmen houdt. Daarboven op de berg lag een kist met geld erin (€3000,-!). Maar linksboven onder de kist lagen ‘reserve’ sleutels die Klaas kon pakken. Met die sleutels heeft hij de kist geopend en €1500,- uit de kist gehaald. Zoals Ellie Lust al opmerkte was €1500,- wel erg weinig voor zo’n opdracht. Vreemd hé….?

Motorboten

Tijdens deze opdracht zat er weer in kist in het spel. De kandidaten moesten deze kist vinden en openen met een cijfercode. Dit was allemaal gelukt. De boot van de mol was als eerste bij de kist en Klaas rende als enige naar de kist toe om het geld eruit te halen. Er lagen twee briefjes van €1000 erin maarja, de mol pakt natuurlijk maar de helft. Er risicovol als iemand nog even de kist was gaan checken… Dit was misschien wel een van de meest gewaagde molacties van dit jaar.

De eetkamers

Tijdens deze opdracht moesten de kandidaten twee witte kamers identiek inrichten. Maar dan wel in spiegelbeeld. Doordat Klaas aanwijzingen aan Rob gaf met linksboven (wat dus in spiegelbeeld ander is) legde Rob de hamer op de verkeerde plek neer. Ook heeft de mol een tafel heel subtiel enkele centimeters/inches verplaats. Helaas opdracht weer mislukt.

Drie mooie mannen

Tijdens deze opdracht gingen de kandidaten opzoek naar zichzelf. De mol probeerde juist niet verdacht te zijn in de auto en leidde de auto mooi langs alle plekken. Naja alleen wanneer Klaas de mogelijkheid ertoe kreeg want Tim vertrouwde Klaas niet echt. Tim dacht dat Klaas hen de verkeerde kant op zou sturen maar dat was niet Klaas instelling. Het mollen zou pas later gebeuren. Tijdens het einde van deze opdracht zou er een foto gemaakt worden van alle deelnemers zoals in aflevering 1. Hier was het heel makkelijk om eventjes 2 personen iets verder van elkaar af te laten staan en de opdracht was mislukt. Wel done Klaas.

Het verlaten resort

De koffers van de kandidaten die nog over waren zijn verstopt in een verlaten resort. Met behulp van camera’s en een controlroom zouden ze de koffers terug moeten vinden. Klaas had direct ‘zijn’ koffer al gezien. Als een malle is Klaas daar naartoe gegaan maar het bleek toch die van Tim te zijn, want ze leken nog al erg op elkaar.. Daarna was het een kwestie voor de mol om tijd te rekken zodat Annemieke en Tim niet veel meer tijd hadden om hun koffer te vinden.

De laatste opdracht (van voor naar achter)

De opdracht was hier om door een druk resort te lopen zonder dat Klaas die 3 camera’s op zijn lichaam had, bezoekers zou filmen. Het enige doel dat de mol had was om de winkel en het zwembad te vermijden. Daar lag namelijk 2x €500,-. Hier hoefde Klaas niet heel erg zijn best voor te doen want Annemieke was helemaal niet van plan om langs die plekken te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *