Social Media Analyse Wie is de Mol 2019

Afgelopen jaren was het erg makkelijk om vroegtijdig al te voorspellen via social media wie er afvalt en wie waarschijnlijk de finale gaat halen. Tegenwoordig letten de kandidaten beter op hun social media gebruik.

LET OP: Dit bericht beïnvloed je beeld over komend seizoen

Vorige jaren

Voor het 6e jaar op rij is er door het AD een social media analyse gedaan over de kandidaten van Wie is de Mol (Bedankt Jaap van Zessen!). In de 5 jaar hiervoor waren er altijd deelnemers die vroegtijdig weer online gingen op social media. Hierdoor is het natuurlijk makkelijk af te leiden dat zij niet de mol zijn maar een ‘gewone’ kandidaat. Het is ook wel lastig voor de kandidaten om niets van zich te laten horen op social media aangezien zij regelmatig dingen op facebook/snapchat/instagram posten.

Einde van het seizoen

Het was erg lastig om erachter te komen wanneer het seizoen van Wie is de Mol 2019 nou werd opgenomen. Ja, het is natuurlijk altijd rond dezelfde tijd maar om een goede analyse te doen is de precieze datum erg belangrijk. De misdaadverslaggever John van den Heuvel heeft zich versproken; hij zat namelijk met Rik van de Westelaken en de crew in een vliegtuig terug naar Nederland op 9 juni. Hierdoor weten we dus de einddatuim

Begin van het seizoen

Merel Westrik presenteert het RTL-nieuws. De laatste keer dat we haar zagen op TV was op 15 mei. Die aflevering kan natuurlijk niet van te voren zijn opgenomen aangezien het hier over nieuws gaat. Dus hieruit kunnen we opmaken dat het seizoen liep van ongeveer 15 mei tot 9 juni.

Dit houdt in dat als er deelnemers zijn die voor 9 juni actief zijn op social media, dat ze waarschijnlijk vroegtijdig zijn afgevallen en NIET de Mol zijn.

Sinan Can

Sinan Can is typisch een deelnemer die zich niet stil kon houden op social media. In dit twitterbericht reageert hij op Tim Hofman. Als je goed kijkt naar de datum onder het bericht zie je dat dit van 31 mei is. Voordat de het seizoen is afgelopen. Ook heeft Sinan Can kennelijk tijd gehad om zich bezig te houden met het schrijven van een artikel. De NRC publiceert een artikel waarin Sinan wordt geciteerd. Dit was ook voor het einde van het seizoen. Hieruit kunnen we concluderen dat Sinan waarschijnlijk niet de mol is en zeker niet de finale gaat halen.

Nikkie de Jager

Dit is een beetje een sneu verhaal waaraan Nikkie en de producent van Wie is de Mol helemaal niets aan kunnen doen. Het stiefbroertje van Nikkie was namelijk overleden en dit deelde ze via social media. Dit kwam naar buiten via het AD op 25 mei

Evi Hanssen

Evi Hanssen kon zich ook niet stilhouden op social media. Op 7 juni postte ze namelijk dat ze ziek in bed lag. Dit leek alleen niet op een Nederlands bed maar wel erg op een Colombiaans bed. Of ze houdt ons hier voor de gek of ze was echt ziek en is uit het programma gestapt. Dit is natuurlijk een beetje gissen.

Conclusie

Naar alle waarschijnlijkheid zijn Nikkie en Sinan gewoon kandidaten. Over Evi durven we niets te zeggen. Onze hoofdverdachte is nu Evi, maar is ze de Mol of finalist? Ze komt in ieder geval erg ver!

Lees hier de social media analyse van 2018

Bron: https://www.ad.nl/show/de-social-media-analyse-van-wie-is-de-mol-2019~ac68622f/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *