De verborgen aanwijzingen van Wie is de Mol 2016

Tijdens dit seizoen waren er weer een hele hoop verborgen aanwijzingen die de kijker kon leiden naar de Mol. Enkele verborgen aanwijzingen waren erg makkelijk en al snel door de molloten ontrafeld terwijl anderen pas tijdens de finale duidelijk werden. Hieronder een paar van deze hints.

Het klooster

Voordat de kandidaten aan deze opdracht begonnen was al een deel van het klooster te zien. In het klooster stonden allemaal witte geprojecteerde hoofden met oud mollen, maar ook de mol van dit jaar. Als je goed had opgelet had je ook het gezicht van Klaas gezien. Een eerste overduidelijke verborgen aanwijzing naar de mol.

Afleveringstitels

‘Minder dan je denkt’ Deze titel verwijst naar de mol en Taeke. De mol had namelijk minder jokers dan Taeke dacht. Taeke dacht dat Klaas 3 jokers had maar dat waren er minder..

‘Misplaatst’ Deze titel verwijs ook naar de mol. Het gaat om de opdracht waarbij de kandidaten 2 kamers identiek moeten nabouwen. Terwijl iedereen druk bezig is met de voorwerpen precies goed neer te leggen. Misplaatst de mol enkele voorwerpen zoals een hamer en een tafel.

‘Fotofinish’ Bij de laatste opdracht van dit seizoen (de finish) stond op al het geld dat in de pot kwam bij dat spel, het hoofd van de mol.

‘Wijsmaken’ Tijdens de eerste aflevering waarbij de mol een briefing had met Art, werd het portret van de mol letterlijk aangewezen.
Ook worden alle rapporten over de kandidaten opgenoemd inclusief die van de mol. Deze rapporten worden op alfabetische volgorde opgenoemd. Alles klopt behalve Klaas, maar als je Klaas door mol vervangt is het rijtje precies op alfabetische volgorde.

Metro

De mol stapte als enige in de metro met het nummer M-1285. Als je deze getallen bij elkaar optelt krijg je M-16. Dat verwijst natuurlijk naar de 16e mol. Terwijl M-1285 in beeld komt zie je de mol (Klaas) vol in het zicht van de camera staan.

Kruizen

Gedurende het hele seizoen waren er veel kruizen te zien. Waaronder tijdens het runnen van het restaurant. Hier was het logo van het restaurant met 2 kruizen aangegeven. Ook tijdens het 4 op een rij spel lag er op een gegeven moment een kruis op tafel. Een kruis verwijst naar de achternaam van de mol. Klaas heeft namelijk de achternaam van Kruistum.

Eén gedachte over “De verborgen aanwijzingen van Wie is de Mol 2016”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *